Moikka taas!
Sain jo viime vuonna hämmentäviä katseita, kun yritin selittää minun kielitasoani kavereille ja perheenjäsenille..enkä ole säästynyt niiltä myöskään tänä vuonna. Ja tämän vuoksi ajattelin tehdä ihan kokonaan postauksen niistä, joten ihmisten ei aina tarvitse kysellä, että miten kielikursseilla ihmiset jaetaan luokkin.
1.KIELITASOTESTI
Tällä tarkoitan lähtötasotestiä, jonka jokainen kielikurssille lähtevä henkilö tekee ennenkuin lähtee kohteeseen. Tämän testin avulla kohdemaan henkilökunta osaa sijoittaa sinut sellaiseen luokkaa, jossa ihmiset ovat samalla tasolla kuin sinä olet. Tämä testi ei kuitenkaan ole vielä täysin pitävä, vaan kohteessa sinulla on vielä pienimuotoinen puhetesti, jossa opettaja kyselee muutamia pieniä kysymyksiä. Tämän jälkeen sinut sijoitetaan luokkaasi. Välillä puhetesti voi joko laskea tai nostaa luokkaasi yhdellä pykälällä.
Tässä testissä on kaksi osuutta (näin oli tänä vuonna ja joinakin vuosina se voi olla erilainen). Ensin oli muutama luetunymmärtämistehtävä, jossa sinun piti lukea teksi ja vastata kysymyksiin sen pohjalta. Tähän osuuteen oli käytettävissä 25minuuttia. Sen jälkeen tuli kuulunymmärtäminen, jossa kuuntelit äänitteen ja vastasit sen perusteella kysymyksiin. Tähänkin sinulla oli aikaa 25minuuttia.
2.ASTEIKKO
Tämä asteikko toimii siis niin, että se on jaettu kuuteen eri osaan ja jokainen niistä osista on jaettu vielä kolmeen osaan. A1-A2 ovat aloittelijoita, B1-B2 ovat kehittyneitä ja C1-C2 ovat edistyneitä. Kuten varmasti nyt huomaatte, niin kielitasoja on todella monta, joten jokaiselle löytyy varmasti juuri se oikea taso.
3.OPETTAJA JA OPPITUNNIT
Opettaja voi kesken kurssisi vaihtaa opiskelutasoasi niin alaspäin kuin myös ylöspäin. Jos mielestäsi luokka on sinulle liian alhainen, tulee sinun jutella siitä opettajasi kanssa ja näyttää oppitunneilla opettajalle, että kuulut ylemmälle luokalle. Jos taas mielestäsi olet liian korkeassa luokassa on hyvä kuitenkin antaa kyseiselle luokalle ainakin viikko ja sen jälkeen neuvotella opettajan kanssa luokan vaihdosta. Oppitunneilla kannattaa olla todella aktiivinen ja näyttää opettajalle, mitä sinä osaat ja mitä sinä et osaa. Koska joka viikko opettaja arvioi työskentelyäsi My.EF:ään ja nämä arviot ovat näkyvissä diplomissa, jonka saat kurssin päätyttyä.
Tässä se, miten tasot kielikursseilla suurinpiirtein toimii. Mielestäni tänä systeemi on todella hyvä ja toimiva. Olin itse viime vuonna B2.2 eli kaikista keskimmäisessä luokassa ja sain loppukokeesta arvosanaksi B1. Olin sinä vuonna ehkä odottanut parempaa varsinkin loppukoe oli minulle todella iso paikka, kun sain huonomman mitä olin kuin opiskelin. Mutta siinä tilanteessa pitää vain muistaa, että aina ei vain voi onnistua. Tänä vuonna opiskelin tasolla C2.3 eli kaikkein korkeimmalla tasolla. En osannut odottaa, että kielitaitoni todella voisi ylettää noin korkealle ja tästä johtuikin se, että koko ensimmäisen viikon olin todella varuillani kielen kanssa. Tämä oli kuitenkin täysin turhaa, koska tajusin puhuvani yhtä hyvin kuin kaikki muutkin kyseisellä tasolla. C2 -luokilla opiskelevat luokitellaan niin sanotuiksi "natiiveiksi" ja C2.3 oppilaat osaavat puhua Englantia yhtä hyvin kuin paikalliset. Oma sanavarastoni on kuitenkin todella pieni, joka hieman ehkä vaikeutti opiskeluani, mutta voin sanoa oppineeni todella paljon uutta tuon kuukauden aikana. Loppukokeesta sain C2 vaikka koetta tehdessäni en pystynyt juuri keskittymään kokeeseen kamalan päänsäryn takia. Ja olin aivan varma, että saan B2 tai vastaavan tuloksen. Oli kuitenkin todella positiivinen yllätys kun opettaja tuli huonon aamun jälkeen kertomaan minulle tuloksen!
Tässä huomaa, että kieltä voi oppia jopa vuodessa todella huimasti!! Muistakaa vain luottaa itseenne ja opiskelkaa ahkerasti. Sillä se kieli opitaan ja niin niitä tuloksia saadaan aikaiseksi. En vielä viime vuonna pystynyt katsomaan mitään elokuvia tai sarjoja täysin ilman mitään tekstejä ja ymmärtämään kaikkea mitä näyttelijät sanovat..mutta nykyään se ei tuota mitään ongelmia!
Lisa-Marie
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti