3. huhtikuuta 2017

PAKKAUSLISTA

Moikka taas!
Lähden tasan viikon päästä kahdeksi viikoksi Brightoniin kielikurssille EF:n kautta, enkä todellakaan malta odottaa ensi viikon maanantaita!! Tänään ajattelin tulla listaamaan teille asiat, jotka itse pakkaan kun lähden kielikurssille. Suosittelen pakkaamaan tavarat aikaisemmin kuin muutama tunti ennen lähtöä..hieman epäilen, että itse tulen tekemään niin, mutta ainakin minulla on lista valmiina!

Pakatessa kannattaa ajatella kurssin kestoa, kohteen säätä ja sitä kuinka paljon tulet shoppailemaan uusia vaatteita yms. Esimerkiksi minun ei kannata pakata vain shortseja ja toppeja, sillä Englannissa on vielä huhtikuussa aika viileää vaikka aurinko paistaakin. Tiedän myös, että tulen shoppailemaan paljon uusia juttuja, joten minun ei ole järkeä pakata matkalaukkua täyteen vaatteita jo Suomessa. Monta kielikurssia käyneenä voin antaa teille yhden todella hyödyllisen vinkin kasaa vaatteet, jotka haluat ottaa mukaan ja sitten jätä ainakin puolet pois. Sillä et tule varmastikaan käyttämään kaikkia vaatteitasi.


VAATTEET niinkuin jo sanoinkin, en aio pakata vaatteita kovinkaan paljoa mukaan. Pakkaa vaatteita vähemmän, kuin mitä ajattelet tarvitsevasi. Sinua vain alkaa ärsyttämään, kun sinulla on matkalaukussa jo muutenkin paljon tavaraa ja sitten yrität vielä ängetä sinne kaikki uudet jutut.

- muutamat farkut + rennot housut
- muutama lempi t-paita, pari pitkähihaista + neuletakki tai kaksi
- kevyt takki 
- hyvät kengät, nilkkurit + lenkkarit
- alusvaatteita
- pari kappaletta pyjamia
- huppari

Jos lähdet lämpimään kohteeseen, niin suosittelen ottamaan mukaan: bikinit, shortseja, hame/mekko, varvastossut/sandaalit, hattu


HYGIEENIATUOTTEIDEN kanssa kannattaa miettiä, että mitä todella tarvitset mukaan. Suosittelen ottamaan mukaan joko vajaita purkkeja tai laittaa shampoot yms. pieniin matkapurkkeihin. 

- hiusharja, pinnit, ponnarit
- hammasharja ja -tahna
- shampoot, saippuat yms
- deodorantti
- kasvojen puhdistusaineet ja meikit
- topsipuikot ja vanulaput
- pieni pyyhe
- kosteusvoiteet

Lämpimiin-/rantakohteisiin suosittelen ottamaan: aurinkorasvaa, toisen pyyhkeen rannalle, hydrokortisonia auringonpolttamiin kohtiin


MUUT asiat, joita suosittelen ottamaan mukaan. Kielikurssille ei kannata raahata mukaan matkalaukullista ylimääräistä tavaraa, jota et tule oikeasti edes tarvitsemaan. On hyvä miettiä, että pärjäätkö vain hiustensuoristimella/-kihartimella, ettei sinun tarvitse pakata molempia mukaan. Jos lähdet kaverin kanssa voitte sopia, että toinen ottaa toisen ja toinen toisen.  

- hiustensuoristin
- laukku (kouluun) + pikkulaukku
- aurinkolasit
- SATEENVARJO
- isäntäperheen tuliaiset
- kamera (pakkaa todella hyvin, jos laitat ruumaan)
- laturit, johdot yms
- salmiakkia
- kirja
- matkapäiväkirja
- penaali yms muut koulutarvikkeet
- polaroid kamera + filmiä


KÄSIMATKATAVARAT kannattaa miettiä todella tarkkaan, sillä painavaa reppua/laukkua ei todellakaan ole mukava kanniskella ympäriinsä. Ota koneeseen mukaan vain kaikki todella tarpeellinen. Muistakaa myös tarkistaa erikseen kaikki lentoyhtiön määräykset ja pakata nesteet minigrip- pussiin.

- passi + matkustusasiakirjat !!!
- tietokone (ei todellakaan pakollinen)
- lääkkeet
- pankkikortti ja kohdemaan käteistä (kannattaa vaihtaa pankissa! Lentokentällä todella huonot kurssit)
- rahapussi (sisällä mm. kelakortti, eurooppalainen sairaanhoitokortti, vakuutuskortti)
- adapteri 
- puhelimen laturi + kuulokkeet
- tyhjä vesipullo 
- AAMUPALA (todella aikainen lento, niin suosittelen tekemään eväät kentälle)
- vaihto paita (lähden kentälle rennossa paidassa ja vaihdan paidan koneessa ennen laskeutumista)
- kalenteri

Tässä taitaa olla kaikki olennainen! Tosiaan minulla ei ole mitään tietoa, että koska ehdin pakata..mutta ehkä viimeistään sitten sunnuntaina. Kannattaa tsekata myös matkalaukku/-laukut tarpeeksi ajoissa, jotta sinulla on toimiva matkalaukku kurssillesi.
Onko jotain, mitä haluaisitte minun postaavan/tekevän videon kurssin aikana? Jos sinulla on jokin idea, niin kommentoi se toki tuonne alle! Yritän toteuttaa mahdollisimman hyvin ehdotuksia. Nähdään seuraavan kerran Brightonista.
Sain myös isäntäperhe tietoni viime viikolla ja hostini on yksin asuva vanhempi rouva ja minulla tulee olemaan 5 roommatea! Matkaa koululle tulee olemaan noin 15minuuttia.

Lisa-Marie
postauksen kuvat www.pexels.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti