27. maaliskuuta 2017

SÄHKÖPOSTIA ISÄNTÄPERHEELLE

Moikka taas!
Olen itse lähdössä muutaman viikon päästä taas kielikurssille ja aion majoittua isäntäperheessä. Mielestäni isäntäperhe on paras vaihtoehto, sillä siellä pääset oikeasti elämään kohdemaan arkea. Isäntäperheet ovat aina erilaisia ja he voivat olla eri kulttuureista kotoisin. Esimerkiksi 2016 vuoden host oli kotoisin alunperin Norjasta!! Oli todella siistiä päästä kuulemaan hänen tarinoita siitä, kuinka hän sitten loppujen lopuksi päätyi nimenomaan Brightoniin. Koska perheet voivat olla muistakin taustoista muista olla avoimena ja heittää kaikki ennakkoluulot roskikseen. 

Saat isäntäperhetietosi viimeistään kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää ja ne ilmestyvät My EF:n "my trip" kohtaan. My EF:stä saat todella lyhyen kuvauksen siitä, millainen perheesi on. 2015 minulla oli vain osoite, puhelinnumero, nimi ja sähköposti. 2016 sain kaikki samat tiedot sekä muutaman lauseen mittaisin kertomuksen siitä, millainen perhe minut majoittaisi. Koska tieto perheestä on todella vähäistä on mukava tutustua hieman paremmin ennen kuin putkahdat heidän ovelle. Suosittelen siis laittamaan sähköpostia perheelle! Älä huolestu, jos perhe ei vastaa samalla sekunnilla, sillä heillä saattaa olla muuta tekemistä tai he ovat lomalla. Kannattaa myös miettiä jos haluat viedä perheelle pieniä tuliaisia. Mielestäni sinun ei tarvitse viedä mitään isoa, mutta jotain pientä sillä ottavathan he sinut kotiinsa asumaan kurssisi ajaksi. Kirjoitin isäntäperhe tuliaisista postauksen viime viikolla ja suosittelen lukaisemaan sen, pääset sinne TÄSTÄ

Haluan listata nyt muutaman jutun mitä sähköpostiin kannattaa kirjoittaa ja mitä henkilökohtaisesti jättäisin pois. 

KANNATTAA KIRJOITTAA:
- Esittele itsesi. Kerro nimesi, mistä olet, kuinka vanha olet yms.
- Kerro onko tämä sinun ensimmäinen kerta kyseisessä kaupungissa/maassa
- Voit kertoa miksi valitsit juuri tämän kohteen ja mitä odotat kohteelta
- Jos perhetiedoissa kerrotaan heidän mielenkiinnoista, kerro omistasi. Esim harrastuksista
- Kerro, jos tiedät jo nyt, että aioit viettää esimerkiksi viikonlopun muualla. Näin perhe osaa varautua siihen
- Muista loppuun kertoa, että olet innoissasi matkasta ja heidän tapaamisestaan. Tämä antaa sinusta paljon paremman kuvan perheelle. 

EN SUOSITTELE KIRJOITTAMAAN:
- Ei ehkä kannata heti kysyä ilmaisesta WiFistä
- ÄLÄ kerro koko elämäntarinaasi
- ÄLÄ valehtele. (eli älä kerro olevasi sosiaalinen ja hyvin englantia puhuva, jos et sitä ole. Näin perhe ei saa väärää kuvaa sinusta ja yhdessä asuminen on mukavampaa)
- ÄLÄ listaa kaikkea, mistä et pidä. (esim. kaikki mahdolliset ruokalajit)
HUOM!!! Suosittelen kuitenkin kysymään, onhan he tietoisia jos sinulla on eritysruokavalio tai allergioita!!


En ole vielä saanut omia perhetietojani, mutta eiköhän ne ala tulemaan tämän viikon aikana. Lisään sähköpostiin vielä jotain, jos jotakin olennaista puuttuu kun olen saanut heidän tietonsa. Kerron varmasti tänne teillekkin heti, kun saan tietää missä perheeni esim asuu! Jos teillä on jotakin, mistä haluaisitte minun tekevän videota tai postausta Brightonista, niin laittakaa ihmeessä ideoita tuonne kommentteihin :)


UUSI VIDEO NYT YOUTUBESSA Linkki siihen tässä
Lisa-Marie

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo! Jotain sellasta on tulossa, eli kannattaa pitää tubea silmällä ensi maanantaista lähtien :)

      Poista
  2. my day normipäivä ja myday erikoispäivä. ja sit kanssa joku sellanen sun lempipaikat postaus tai jotai

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. My day:tä on tulossa, ja tuo kuulostaa kyllä kivalta ehdotukselta postaukseksi! Voin yrittää ehtiä tekemään sellaista :)

      Poista